Over Eerste Hulp aan Kids

Op 4 september 2020 is Eerste Hulp aan Kids overgenomen door Martina ten Dolle van Opleidingsinstituut Ten Dolle. Binnenkort hier meer over Martina.

***

‘Eerste Hulp aan Kids’ is een initiatief van Monique van Det. In april 2013 heeft zij zelf een cursus EHBO aan kinderen gevolgd waardoor het idee voor ‘Eerste Hulp aan Kids’ is ontstaan:

Monique-en-Nova‘Sinds februari 2012 ben ik moeder van Nova. Al voor haar geboorte had ik voorgenomen om een EHBO-cursus te volgen. Kinderen zijn immers erg ondernemend en de kans op een ongeluk(je) is groot. Via de kinderopvang kon ik de cursus ‘Eerste Hulp aan kinderen’ volgen. Helemaal toegepast op kinderen, beter kon ik niet wensen. In twee avonden is ontzettend veel verteld en geoefend. Ik vond het fijn dat ik in die korte tijd zoveel leerde en besefte dat ik zeer waarschijnlijk rustiger en zelfverzekerder kan handelen in het geval van nood, mocht dit nodig zijn. De eerste reactie als er iets ergs gebeurt is meestal paniek, maar met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de cursus, weet ik zeker dat ik adequaat zal handelen.

Ik ben erg enthousiast over de cursus en ervan overtuigd dat zoveel meer ouders dit moeten volgen. Cursussen worden wel aangeboden, maar nog te weinig. Ik hoop hier verandering in te brengen en veel ouders, maar ook opa’s, oma’s, gastouders en iedereen die met kinderen omgaat als cursist te mogen ontvangen. Iedereen wenst immers de beste zorg voor zijn kind! Hier hoort ook het geven van goede eerste hulp bij, mocht dit nodig zijn. Je wilt er niet aan denken, maar jouw hulp kan echt het verschil maken tussen leven en dood.

Daarom heb ik besloten om mij in te zetten om zoveel mogelijk mensen die met kinderen omgaan de cursus te laten volgen. Ik zorg voor de locatie, fijne, gekwalificeerde instructeurs en de correspondentie. De cursus wordt veelal (voor een groot deel) door de zorgverzekeraar vergoed. De enige investering is dus tijd en meestal een paar tientjes. Dit is jouw kind toch absoluut waard?

Ik hoop je van harte te zien tijdens één van de cursusavonden. Wordt er bij jou in de omgeving nog geen cursus gegeven? Laat het mij weten en ik ga kijken of ik er één kan organiseren.

Hopelijk tot ziens!

Monique van Det’

 

Comments are closed.